Můžete se kdykoli odhlásit. Zasíláme jednou za 14 dní.
- Úvod
- Řeznické potřeby
- Plničky klobás, šunkovary
- Ronner Šunkovar 1,5l + teploměr TW58
Ronner Šunkovar 1,5l + teploměr TW58
- Kompletní specifikace
- Hodnocení 0
- Komentáře 0
- Ronner Šunkovar 1,5l + teploměr TW58skladem 5 ks559 Kč462 Kč bez DPH
ŠUNKOVAČKA S TEPLOMĚREM + SÁČKY ZDARMA
Vyrobeno z nerezové oceli
Objem cca 1,5l
Jednoduchá konstrukce usnadňuje používání a čištění zařízení
Teploměr součástí dodávky
Velmi solidní zpracování
Specifikace:
Celková výška 20cm
Průměr 11,2 cm
Zařízení je ideální pro gurmány masných výrobků, kteří si chtějí jejich vaření sami vyzkoušet. Perfektní pro domácí zdravá masa, bez umělých přísad a konzervantů.
Recept na vynikající domácí šunku:
Ingredience:
0,90 kg šunky nebo plece
25 g nakládací soli
2 stroužky česneku (pokud nemáte rádi nepřidávejte)
1 lžička majoránky
1 lžička želatiny
1 lžička moučkového cukru
0,1 litru vody
Maso očistíme od blan, nakrájíme na menší kousky (aby se nám je snadněji nacpaly do šunkovaru), pak každý kousek lehce naklepeme paličkou a přidáme 25 g pekolové soli. Dlouho vše důkladně promíchejte - prohněťte, zabalte do sáčku a dejte na 3-4 hodiny. do lednice. Po této době maso vyndáme z lednice, přidáme 0,1 litru vody s plochou lžičkou moučkového cukru, důkladně promícháme, přidáme lžičku želatiny, stále mícháme, přidáme majoránku a prolisovaný česnek a vše promícháme. Do šunkovaru (je součástí šunkovaru) vložte plastový sáček a vložte maso těsně dovnitř, snažte se, aby uvnitř nezůstal žádný vzduch. Když je maso uvnitř, zabalíme konec sáčku, nasadíme kovovou destičku, knoflík a pružinku a přišroubujeme ventil. Připravené maso dáme na 2 dny do lednice. Po uplynutí této doby vložíme šunkovar do hrnce naplněného vodou tak, aby voda byla 3-4 cm pod horním okrajem šunkovaru a louhujeme 2 hodiny při 80 stupních C. Po 2 hodinách šunkovar vložíme do studené vody, aby vychladl, a poté dáme přes noc do lednice.
Na internetu najdete spoustu receptů na vaření uzenin v takových šunkovarech s použitím mnoha dalších bylinek a koření.